Apotheek Koop uitgifte automaat

Bij Apotheek Koop kunt u nu zelf, 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw bestellingen afhalen uit de uitgifte automaat aan de buitenzijde van Apotheek Koop.

Locatie uitgifte automaat

De uitgifte automaat bevindt zich naast onze dienstingang aan de Sloetsweg, schuin onder de neon verlichting.

Apotheek Koop Uitgifte Automaat
De uitgifte automaat bevindt zich naast de dienstingang van Apotheek Koop aan de Sloetsweg, schuin onder de neon verlichting.
Locatie Apotheek Koop Uitgifte Automaat

Hoe werkt de uitgifte automaat?

Zodra het recept in de apotheek is klaargemaakt, ontvangt u een email-bericht met een afhaalcode. Indien er geen email bekend is, proberen wij u per SMS te informeren. Met de afhaalcode kunt u via het touchscreen op de uitgifte automaat uw geneesmiddelen afhalen. 

Wat kan er niet in onze uitgifte automaat? 

  • Geneesmiddelen die in de koelkast bewaard moeten worden, 
  • Bestellingen met afmetingen groter dan een schoenendoos, 
  • Geneesmiddelen die u voor het eerst gaat gebruiken, 
  • Geneesmiddelen waar een kwitantie aan verbonden zit. 

Deze geneesmiddelen kunt u binnen onze reguliere openingstijden aan de balie afhalen. 

Gebruik maken van de uitgifte automaat? 

1. Inschrijven niet nodig

Inschrijven is niet nodig. Zolang wij over een actueel e-mailadres en/of 06-nummer van u beschikken, kunt u gebruik maken van de uitgifte automaat. 

2. Geneesmiddelen klaarzetten 

Na ontvangst van het recept worden de geneesmiddelen zo snel als mogelijk voor u klaargezet in de uitgifte automaat. 

3. Ophaalbericht 

U ontvangt een e-mail, of SMS-bericht wanneer u uw geneesmiddelen kunt ophalen. In het bericht wordt uw afhaalcode vermeld. Zodra de geneesmiddelen in de uitgifte automaat zijn geplaatst, heeft u 72 uur de tijd om uw geneesmiddelen uit de uitgifte automaat te halen. 24 uur voordat de eindtijd verstrijkt, ontvangt u een herinneringsbericht. Na 72 uur halen wij uw geneesmiddelen uit de uitgifte automaat en kunt u deze afhalen bij ons aan de balie. 

4. Geneesmiddelen ophalen uit de uitgifte automaat 

Volg de instructies op het scherm van de uitgifte automaat. Zorg dat u uw afhaalcode bij de hand heeft. Naast de afhaalcode heeft u uw geboortedatum nodig om de uitgifte automaat te gebruiken. Let op: u kunt maar één keer de uitgifte automaat openen met de gegeven afhaalcode. Zorg er dus voor dat u al uw geneesmiddelen uit de uitgifte automaat pakt. De uitgifte automaat is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor jong en oud. Wilt u uitleg hebben voordat u de uitgifte automaat gaat gebruiken? Vraag het gerust bij ons in de apotheek. 

5. De binnen automaat 

Onze binnen automaat blijft ook in gebruik. Deze automaat werkt volgens het zelfde principe, maar deze automaat kunt u alleen tijdens onze openingstijden gebruiken. In het bericht dat u ontvangt, kunt u zien of uw medicatie in de binnen,- of de buiten automaat is geplaatst.