Friese vlag

Eerste patiëntenmaterialen in het Fries

Boehringer Ingelheim is een farmaceutisch familiebedrijf met een focus op innovatie en onderzoek, dat zichzelf ten doel heeft gesteld de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Samen dichter bij gezondheid

Hierbij staat Boehringer Ingelheim voor het motto Samen dichter bij gezondheid. In dit kader is informatie voor patiënten beschikbaar in meerdere talen, omdat bekend is dat patiënten medische informatie het best begrijpen wanneer ze deze in hun eigen taal ontvangen.

Friese patiënten en zorgverleners

Een van de werknemers van het bedrijf signaleerde een behoefte bij Friese patiënten en zorgverleners, die zeer goed paste bij Boehringer Ingelheim’s doelstelling Samen dichter bij gezondheid. Veel Friezen spreken hun eigen taal en begrijpen medische informatie wellicht beter als deze ook in de eigen taal wordt verstrekt. Verwacht wordt dat dit met name geldt voor de ouderen in Friesland.

Geneesmiddelinformatie

Het team heeft inmiddels Friese geneesmiddelinformatie beschikbaar gemaakt voor patiënten die te maken hebben met diabetes, bepaalde variaties van hartaandoeningen en longaandoeningen. 

Alle zorgverleners in Friesland zijn, natuurlijk in het Fries, recent geïnformeerd met een aanvraagkaart voor de materialen. Zorgverleners in Friesland die met hart-, long of diabetespatiënten te maken hebben, kunnen terugkoppeling geven op dit initiatief maar ook verdere suggesties zijn welkom. Patiënten kunnen bij hun eigen zorgverlener navraag doen of de Friese materialen van Boehringer Ingelheim voor hen beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *