WZA-medicatie-toedieningsapp

Samen Zorg Assen verbetert medicatieveiligheid

Vijf zorgaanbieders binnen Samen Zorg Assen (SZA) stoppen met de papieren registratie rond medicatietoediening en maken voortaan gebruik van de medicatie-toedieningsapp nCare. Het gebruik van de app zorgt voor een eenduidige manier van werken en heldere communicatie tussen apotheken en zorgorganisaties.

“En dat komt de medicatieveiligheid ten goede”, zegt Elsbeth Helfrich, ziekenhuisapotheker van het WZA en namens SZA betrokken bij het selectieproces voor deze app.

Medicatie-toedieningsapp nCare

Dat Samen Zorg Assen gezamenlijk kiest voor één toedieningsapp is belangrijk, zegt Elsbeth Helfrich. “De app geeft op elk moment inzicht in het medicatiegebruik van een patiënt, doordat het is gekoppeld met verschillende andere automatiseringssystemen”. Als voorbeeld noemt ze het elektronisch cliëntendossier, het voorschrijfsysteem en het apotheekinformatiesysteem.

“Als we als samenwerkende zorgorganisaties allemaal dezelfde app gebruiken, kunnen we veiliger en efficiënter werken”. Dat geldt niet alleen voor de zorgorganisaties onderling, wanneer ze bijvoorbeeld te maken krijgen met de zorg voor patiënten van de ander.

Het geldt ook voor de apotheken binnen SZA – de ziekenhuisapotheek van het WZA en de openbare apotheken in Assen en omgeving. En voor partner Zorgcentrale Noord (ZCN) die zorg op afstand biedt en via deze app heel gemakkelijk de tweede controle kan doen die vaak nodig is bij het toedienen van medicatie.

Samen Zorg Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is een van de 13 partners van Samen Zorg Assen. De regionale instellingen, huisartsen en gemeenten werken samen om met elkaar de zorg voor kwetsbare ouderen in Assen en omgeving te verbeteren. 


Extra nieuws over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen


Jerusalema Challenge Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelminaziekenhuis Assen heeft woensdagavond 4 november de officiële video van de dansende medewerkers vrijgegeven: de Jerusalema Challenge.

Deze uitdaging gaat sinds de zomer de hele wereld rond: zorgpersoneel danst samen op het Afrikaanse liedje Jerusalema van Master KG en Nomcebo. Het vrolijke nummer met het bijbehorende dansje zorgt voor een positieve noot in deze drukke coronatijd. Lees verder op de website van de Asser Courant.

https://www.youtube.com/watch?v=Tq2pzXPSVIE
Jerusalema Challenge Wilhelmina Ziekenhuis Assen op 4 november 2020.

2 gedachten over “Samen Zorg Assen verbetert medicatieveiligheid”

 1. Jerusalema challenge.
  Nou, leuk ook dat jullie ook even uitleggen waar dit over gaat..
  Communiceren is blijkbaar niet jullie sterkste kant. Hopelijk hebben jullie nog wel andere kwaliteiten..

  1. Redactie | Apotheeknieuws

   Beste Marja,

   Dank je wel voor je reactie. De gevraagde informatie is gelijk toegevoegd aan het artikel, boven de video.

   Onderstaand vind je ook nog twee weblinks naar artikelen over andere zorginstellingen die ook mee hebben gedaan aan de Jerusalema Challenge.

   https://www.tubantia.nl/enschede/een-dansje-omdat-het-allemaal-zo-moeilijk-is-de-jerusalema-challenge-in-enschede~a3164616/

   https://www.edestad.nl/lokaal/corona/374129/ziekenhuis-gelderse-vallei-danst-jerusalema-challenge-dit-geeft

   Hopelijk heb ik hiermee voldoende aanvullende informatie gegeven.

   Met vriendelijke groeten,

   Marcel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *