Vrouw zit achter haar laptop en bezoekt de website digitalezorggids.nl

Digitale Zorggids helpt je gezondheid te verbeteren

De nieuwe digitale zorggids van Patiëntenfederatie Nederland is online beschikbaar voor iedereen die met zorg bezig is of zich daarin wil verdiepen.

Digitale Zorggids

De gids is dé plek waar mensen informatie kunnen vinden over de beste apps en digitale middelen per aandoening. Aangeraden door mensen met een chronische aandoening. En vaak gebruikt en getest door ervaringsdeskundigen.

Ervaringsverhalen en tips

De ervaringsverhalen en tips laten de mogelijkheden zien van digitale zorg en helpen anderen bij het maken van een keuze. Ook staan op deze site verschillende praktische handleidingen, zoals:

De Patiëntenfederatie blijft de site uitbreiden met nieuwe apps en ervaringen.

Keuzehulp PGO’s

Tevens biedt de site een eerste versie van de nieuwe keuzehulp voor persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Er is keuze uit verschillende PGO’s. Mensen kunnen steeds beter, op basis van wat zij belangrijk vinden, PGO’s met elkaar vergelijken. Dit kan in eerste instantie door het aanvinken van verschillende filters.

Ook dit deel van de site blijft de Patiëntenfederatie verder ontwikkelen. Zo komen er vanaf mei waarderingen bij van PGO-gebruikers, zodat mensen kunnen zien welke ervaringen anderen hebben met persoonlijke gezondheidsomgevingen.

Ervaringen patiënten(-organisaties)

Patiëntenfederatie Nederland en een aantal leden hebben de inhoud van de digitalezorggids.nl met zorg samengesteld, zodat de ervaringen van patiëntenorganisaties en patiënten volop aan bod komen. De gebruiker krijgt zo een goed beeld van wat er kan met digitale mogelijkheden.

De gids past in het streven van de Patiëntenfederatie om zorg waar mogelijk digitaal aan te bieden, zodat mensen veel eenvoudige of vaak voorkomende handelingen thuis zelf kunnen doen en bijhouden en vervolgens digitaal kunnen delen met artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen of andere zorgverleners.

Digitale mogelijkheden en voordelen

De digitalezorggids.nl is een handig gebruiksmiddel voor mensen met een chronische ziekte of aandoening en hun mantelzorgers, maar ook voor iedereen die gebruik wil maken van digitale zorg, zoals beeldbellen.

Patiëntenorganisaties, zorgverleners en zorgverzekeraars kunnen op het portal zien wat er kan en mogelijk is. Dat alles vanuit de gedachte dat mensen bewust worden van de digitale mogelijkheden en voordelen voor (chronische) patiënten. Zij zien wat er kan en wat ook voor hen mogelijk is. Want thuis kan het ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *