Hitteplan

Hitteplan niet meer actief vanaf 29 juli 2019

Het Hitteplan was actief in heel Nederland van 23 tot en met 28 juli 2019. Nog nooit eerder was het zo heet in Nederland. In deze week met extreme hitte had het KNMI dan ook code oranje afgekondigd. Vanaf 29 juli 2019 is het in de meeste delen van het land weer afgekoeld. Het KNMI  heeft de codes oranje en geel ingetrokken.

Hitteplan

Het hitteplan treedt in werking als er een periode van aanhoudende hitte verwacht wordt. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor met name ouderen, mensen in zorghuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Het RIVM roept dan op tot extra zorg en aandacht voor deze risicogroepen.

Uitleg over KNMI waarschuwingen

Het KNMI heeft als overheidsinstituut de veiligheidstaak om weerwaarschuwingen uit te geven. Het KNMI waarschuwt als het weer een risico is, om bij te dragen aan een veilig en bereikbaar Nederland.

Door tijdig te waarschuwen kunnen mensen zich voorbereiden op gevaarlijk weer waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt. De impact van gevaarlijk weer is het uitgangspunt voor de waarschuwingen. Met algemene adviezen wil het KNMI de impact van gevaarlijk weer beperken.

https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/knmi-waarschuwingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *