alcoholvrij in een benevelde wereld

Alcoholvrij in een benevelde wereld

Het boek ‘Ontwijnen’ (2018) sloeg in als een bom, vol bekentenissen en tips voor een alcoholvrij leven van auteur Jacqueline van Lieshout. Haar onlineprogramma’s verwelkomde reeds 1.000 deelnemers en ondertussen leeft ze al ruim vier jaar zonder alcohol. In december verschijnt haar langverwachte volgende boek ‘De Geest uit de Fles – alcoholvrij in een benevelde wereld’.

Teddybeer

Jacqueline: “Alcohol is de teddybeer van volwassenen. Een beer die ons troost en beschermt, zonder dat we er bewust van zijn. We houden hem stevig tegen ons aan bij iedere gelegenheid als we los en onbezorgd willen zijn, willen ontspannen. Stoppen, al is het tijdelijk, is lastig. Waarom speelt alcohol zo’n grote rol in ons leven?”.

We drinken alcohol om te ontspannen, te verdoven, maar ook om te verbinden. We hebben het geromantiseerd en zien het als een essentieel onderdeel van een geslaagd en gelukkig leven. Een harddrug die, als het niet bestond, direct een verboden middel zou zijn wanneer het nu werd uitgevonden.

De Geest uit de Fles

In ‘de Geest uit de Fles’ vertelt Jacqueline hoe zij, als gewone borrelaar, de keuze maakte om niet meer te drinken en hoe dit het gevecht, en de grote openbaring, van haar leven bleken te zijn. Niet alleen vanwege haar eigen struggle, maar vooral ook de weerstand van een in alcohol gedrenkte maatschappij.

Inspiratie

Het boek laat op soms onverwachte en zeer inspirerende manier zien waarom we zo verknocht zijn aan onze borrel en waarom het idee van een alcoholvrij leven zoveel weerstand oproept. Een heldere, nuchtere boodschap met veel inspiratie voor iedereen die meer wil weten over onze lievelingsverslaving.

Jacqueline van Lieshout
Jacqueline van Lieshout.

Jacqueline van Lieshout

Jacqueline van Lieshout is auteur, spreker en coach. Zij lanceerde het online coaching programma ‘Ontwijnen’ en schreef de bestsellers ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ en ‘Ontwijnen’. Ze stopte in juli 2016 met het drinken van alcohol en heeft sinds 2017 meer dan 1.000 mensen begeleid bij het stoppen met alcohol. Zij heeft haar eigen praktijk in Amsterdam oud zuid en is veelgevraagd spreker.

Boekgegevens

  • De Geest uit de Fles
  • Jacqueline van Lieshout
  • Prijs € 21,-
  • ISBN 978 908 2500 745
  • Detox Coach Publishers
Jacqueline van Lieshout - De Geest uit de Fles

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *