Jongedame met mooie glimlach omarmt zichzelf.

Ben jij klaar om echt voor jezelf te kiezen?

Zelfzorg is het begin van alles. Van beter luisteren naar de signalen van je lijf. Van stilstaan bij wat je voelt en wat je nodig hebt. Van meer veerkracht en rust.

Zelfzorg is het begin van alles

Nina Mouton neemt je in haar nieuwste boek mee op weg naar meer en diepere zelfzorg. Ze toont hoe je blauwe plekken uit het verleden kunt detecteren, vastgeroeste patronen kunt doorbreken en je grenzen kunt bewaken. Onderweg legt ze uit waarom zelfzorg juist geen egoïstische keuze is.

Integendeel: door beter te zorgen voor jezelf, zul je ook beter zorg kunnen dragen voor de mensen om je heen. Echte zelfzorg vertrekt vanuit zelfkennis: weten wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wil. 

  • Ben jij klaar om radicaal voor jezelf te kiezen?
  • Dan is dit inspirerende boek de eerste stap!

Nina Mouton

Hoe komt het dat jij zo goed voor anderen kunt zorgen en daarbij zo goed jezelf kunt vergeten? Dat is de centrale vraag van dit boek. Ik kan je alvast één ding verklappen: er is pas sprake van echte zelfzorg als je als volwassene begint te zorgen voor het kind in jou. We zitten allemaal onder de blauwe plekken, het resultaat van ervaringen in onze kindertijd en jeugd. Die dragen we een leven lang met ons mee. Op zich is dat geen probleem: ze maken ons tot wie we zijn. Zolang we die blauwe plekken maar leren herkennen, erkennen en in ons leven integreren, zodat ze zachter worden. Dat is wat ik je in dit boek wil leren.’

Ik hoop dat dit boek voor jou het begin is van veel moois. Het begin van meer zelfkennis. Van mildheid voor jezelf. Van leven volgens je eigen grenzen en behoeften. Van diepere verbinding met anderen. De weg ernaartoe is lang. Soms zul je een verkeerde afslag nemen, soms moet je even halt houden, soms kom je een onverwachte blokkade tegen. Maar stap voor stap kom je er: bij je authentieke, echte zelf.’

Nina Mouton is klinisch psycholoog, psychotherapeut en een veel gevraagd expert in de media. Van haar bestseller Mild ouderschap (2020) zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht. in 2020 is ze gestart met zeer succesvolle online opleidingen, onder meer over zelfzorg. 

Boekgegevens

Boekcover van het boek Zelfzorg van auteur Mina Mouton.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *