Bananen in de supermarkt

De onbekende wereld achter ons favoriete fruit

Midden vorige eeuw was de banaan in Nederland nog een exclusieve delicatesse. Nu is dit exotische fruit niet meer weg te denken uit de winkels. De banaan is ’s werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren.

De banaan

Het boek ‘De banaan’ neemt je mee in de fascinerende wereld van dit exotische fruit en gaat o.a. in op bananenziekten, bestrijdingsmiddelen en de grote ecologische voetafdruk van de bananenproductie. We bespreken ook de mogelijke oplossingen en innovaties. Daarnaast gaan we in op bananen in de kunst, en het boek bevat enkele heerlijke recepten.

Gratis downloaden

Bananenplant

Illustratie van banaan anatomie

Bananen

Diverse soorten schimmels bedreigen de wereldwijde teelt. Met grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen wordt de productie overeind gehouden, maar hoe lang nog? En er is nog een probleem: de bananenproductie heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk. De banaan wordt immers in de tropen verbouwd en naar Europa verscheept.

Bovendien smaakt de vrucht voor de vele kleinschalige boeren met een schamel inkomen een stuk minder ‘zoet’. Naar welke oplossingen zoeken telers en wetenschappers? Kan de ‘Nederbanaan’ haar tropische zus van de ondergang redden?

Hierover gaat De banaan. En over veel meer. Je kunt er zelfs papier, lingerie of pallets van maken. En dit exotische fruit is ook bijzonder populair in de kunst. Na dit boek smaken bananen voor altijd anders.

Gratis downloaden

De banaan, de onbekende wereld achter ons favoriete fruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *