Slanke vrouw

Denk jezelf slank!

Overgewicht is gevaarlijk. Niet alleen voor Coronapatiënten, maar voor iedereen. De dieetindustrie speelt daar dagelijks op in en vindt gretig aftrek. In praktijk blijkt echter dat diëten op lange termijn weinig soelaas bieden.

FIT (Functional Imagery Thinking) is de eerste, wetenschappelijk bewezen aanpak voor gewichtsverlies met blijvend resultaat.

Functional Imagery Thinking

Dankzij FIT denk je je slank. Hoe? Door middel van verbeeldingskracht. Beelden blijken namelijk een sterkere emotionele lading te hebben dan woorden. Bij FIT wordt de cliënt met overgewicht technieken aangeleerd op basis van deze wetenschap.

Middels motivational interviewing worden intrinsieke drijfveren achterhaald, waarmee mensen met overgewicht zelf aan het werk kunnen. Bovendien wordt de motivatie om doelen te behalen en te behouden gestimuleerd en zo terugval voorkomen.

Makkelijk(er) vol te houden

Een belangrijk kenmerk van FIT is dat de cliënt niets voorgeschreven krijgt. Er wordt hem niet verteld wat hij wel of niet moet eten of welke activiteiten hij moet doen of laten. Dankzij een nieuwe mindset doet degene die wil afvallen het geheel zelf. Daardoor is afvallen en gewicht behouden makkelijk(er) vol te houden en dat resulteert in een andere en gezondere leefstijl.

FIT-cliënten vallen gemiddeld twaalf kilo per jaar af. Bovendien kan cliënt al in vier persoonlijke sessies de technieken leren beheersen. FIT kost dus weinig investering in tijd en geld.

FIT kan ook voorafgaand of na een operatieve ingreep goed worden ingezet om een gezonde leefstijl in te zetten of nadien terugval te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld bij maag verkleinende operaties, waarbij uit de jongste cijfers blijkt dat slechts 5% van deze grote ingreep blijvend het gewenste resultaat behoudt.

Wetenschappelijk onderzoek

FIT is gebaseerd op ruim 20 jaar wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Plymouth. Momenteel wordt internationaal ook onderzoek gedaan naar FIT als toepassing bij (andere) verslavingen.

Meer informatie over Functional Imagery Thinking is te vinden op de website: www.corporis.academy

2 gedachten over “Denk jezelf slank!”

  1. Dat is opmerkelijk. Inhoudelijk weet ik (men) nu nog niets. Duur buitenlands jargon zonder betekenis. Opmerkelijk is dat de auteur (ondernemer, kwakzalver, mislukte arts of dito wetenschapper) dit proza durft voor te schotelen en zelfs nog een vehikel ook krijgt bij Apotheeknieuws. Het is bepaald geen reclame voor het toch al schamele imago van de praktiserende farmaceuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *