doorslikbare maagballon

Doorslikbare maagballon in de strijd tegen obesitas groot succes

Door een toenemende vraag wordt het aantal locaties waar de Elipse-maagballon kan worden geplaatst in 2020 uitgebreid. De maagballon is bedoeld voor patiënten met overgewicht die nog niet in aanmerking komen voor een maagverkleining.

De behandelmethode is revolutionair, omdat de ballon in twintig minuten wordt geplaatst, zonder medische ingreep. De innovatieve behandelmethode leidt gemiddeld tot een gewichtsverlies van 15 kilo. Belangstellenden kunnen vanaf 2020 ook in Arnhem, Amsterdam en Den Haag terecht.

Doorslikbare maagballon

De Elipse-maagballon is ‘s werelds eerste maagballon die zonder operatie wordt geplaatst. Gebruikers slikken een capsule in met een lege ballon. Zodra de capsule de maag heeft bereikt, kan een dokter via een katheter de ballon opvullen met een speciale vloeistof. Na twintig minuten staat de patiënt alweer buiten.

Door ruimte in te nemen in de maag geeft de ballon een vol gevoel. Om die reden eten gebruikers kleinere porties, zonder het hongergevoel te ervaren dat vaak bij gewone diëten optreedt. Dit leidt gemiddeld tot een gewichtsverlies van 15 kilo. Na een periode van 16 weken opent het ventiel op de Elipse-maagballon. Deze loopt vervolgens leeg en verlaat het lichaam via de natuurlijke weg.

https://www.youtube.com/watch?v=4E8j_zYLRH4

Kobus Dijkhorst, directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek: “De eenvoudige behandeling en snelle resultaten maken de maagballon een slim hulpmiddel in de strijd tegen overgewicht. In 2019 hebben we bijna 300 ballonnen geplaatst en de doelstelling voor 2020 is 750 plaatsingen.”

Intensieve begeleiding

Zowel vóór als na de plaatsing worden gebruikers begeleid door een team van specialisten op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Zo wordt samen met een diëtist het voedingspatroon geanalyseerd en is er een bewegingsdeskundige die ondersteunt in het verkrijgen van genoeg lichaamsbeweging. Op die manier wordt ingezet op een verandering van levensstijl, zodat het gewichtsverlies kan worden vastgehouden op lange termijn.

Mensen met een body mass index (BMI) van 27 of hoger komen in aanmerking voor de behandeling. De ballon is een perfect hulpmiddel voor mensen die graag 15 kilo lichaamsgewicht willen verliezen, maar niet zwaarlijvig genoeg zijn voor een maagverkleining.

Meer informatie

4 gedachten over “Doorslikbare maagballon in de strijd tegen obesitas groot succes”

 1. Erna Gantevoort

  Dag,
  Uw bericht heb ik gelezen mbt maagballon. Naarmater ik verder het bericht las werd ik zeer enthousiaster. Graag zou ik in aanmerking komen voor dexe kleine ingreep.
  Ik ben 56 jaar en heb overgewicht van 20 kg. Wat ik ook doe om af te vallen NIETS slaat bij mij aan Heeft ook met de overgang te maken. Ik merk aanbmexelf dat ik er psychisch veel last van heb. Zosls ik nu ben ben ik niet. Ik baal iedere dag weer als ik me zie.
  Graag zou ik info van u ontvangen
  Met vriendelijke groet

  Erna Gantevoot

 2. Graag zou ik in aanmerking komen voor de maag ballon. Al jaren probeer ik 20 kg. te verliesen ter vergeefs, mijn BMI is boven de 32.
  Het gewicht geeft me een verschrikkelijk minder waardigheids complex. Het gevoel dat ik misschien 15 kg lichter zou zijn is beyond my belief wat zou dat heerlijk zijn! Tien jaar lang heb ik thuis gezeten met een man die Alzheimer had zo weinig bewegen. Kunt U me alstublieft helpen en dat ik nog zo laat in het leven me goed kan voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *