sneakers

Fit Op Jouw Manier

Iedereen kan een stap of een stapje zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Maar wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omgekeerd. Voor veel mensen is het niet makkelijk om te bedenken welke gezonde leefstijltips het best bij hen passen. De één ziet het zitten om voortaan skateboardend naar z’n werk te gaan. De ander gaat wandelen met de buurvrouw of kookt voortaan met meer groente.

Over het zoeken naar wat het best bij jou past, start staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) de campagne Fit Op Jouw Manier.

Klein stapje ook moeite waard

Paul Blokhuis: “Lekker in je vel zitten met meer weerstand en energie willen we allemaal. Maar het is niet zo eenvoudig om met gezonder leven te beginnen. Er zijn 1001 tips en adviezen, waardoor het soms lijkt alsof je je hele leven er voor moet omgooien. Voor veel mensen is dat dan een reden om het nog even uit te stellen. Ik denk dat we dat allemaal herkennen. Deze nieuwe campagne probeert dat te doorbreken. Door duidelijk te maken dat kleine stapjes zeker ook de moeite waard zijn. En dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen”.

Campagne

De Fit Op Jouw Manier Campagne is op donderdag 20 mei 2021 gestart. De campagne bestaat onder andere uit televisie- en radiospotjes en de website fitopjouwmanier.nl waar iedereen gebruik kan maken van een zogenaamde tip generator. Deze module genereert net zolang gezonde leefstijl tips tot je iets vindt dat bij jou past.

Corona en gezonde leefstijl

De coronacrisis maakt extra zichtbaar hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Eind 2020 hebben artsen, wetenschappers en bestuurders in een gezamenlijke oproep benadrukt dat overgewicht bij COVID-19 patiënten de kans op een ongunstig ziektebeloop vergroot. Daarbij geven de experts duidelijk aan dat ook kleine veranderingen in leefstijl – bijvoorbeeld dagelijks wandelen, goed slapen en gezonder eten – binnen enkele weken een positief effect kunnen hebben op je weerstand. Ook het risico op aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten en depressie wordt verkleind met een gezondere leefstijl.

Website

2 gedachten over “Fit Op Jouw Manier”

  1. Janine van Maaren

    Wat goed dat hier een campagne voor gestart is. Ik geef sportlessen op sportscholen en daarnaast ben ik Beweegcoach. Help graag mensen die het lastig vinden om in beweging te komen of te blijven. Mocht ik iets voor u kunnen betekenen laat het dan gerust weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *