Boek-Food-Body-Mind-Wendy-Walrabenstein

Food Body Mind, het boek voor een gezonde leefstijl

Diëtiste en onderzoeker Wendy Walrabenstein heeft met Food Body Mind een missie: ze wil mensen helpen aan een nieuwe, gezonde leefstijl.

In dit praktische boek deelt de wetenschappelijk onderzoeker hoe een ontstekingsremmende leefstijl de ‘versnelde veroudering’ kan remmen.

Zij vertelt hoe je vandaag nog kan beginnen met een leefstijl die je fysiek én mentaal gezonder maakt. Food Body Mind verschijnt op 15 september 2020 bij uitgeverij Spectrum.

Zelf direct aan de slag

Wendy biedt een wetenschappelijke basis en geeft praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Ze legt uit waarom inflammatie je lichaam sneller veroudert en hoe je dit kunt tegengaan. De prettige bijwerking is dat je direct energieker, slanker en mentaal sterker wordt.

Food-Body-Mind-Wendy-Walrabenstein

Voeding

In Food Body Mind leer je welke basisingrediënten je in de kast moet hebben staan, krijg je concreet advies over supplementen, en wordt helder uitgelegd hoe je precies kan vasten en welke voeding goed voor je is.

En, waar het vooral om draait: de balans. Geen gezweef over mindfulness, maar to-the-point uitleg over waarom het werkt en praktische adviezen om vandaag nog te beginnen met mediteren.

Inclusief een volledig uitgewerkt vastenprogramma en een 21 dagen-inspiratieprogramma om een goede start te maken voor een leven in balans.

Met een voorwoord van prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg, hoogleraar aan het Amsterdam UMC.

“Dankzij Wendy Walrabenstein ben ik een gezonde, sportieve en alcoholvrije man – In plaats van een lui weekdier met een vetschort en een plofkop, dat lijdzaam zit te wachten op een dodelijke welvaartsziekte. Haar geheim: ze weet alles van food, body & mind en is niet bang je de keiharde waarheid te zeggen. Maar altijd uit de goedheid van haar hart. Daarom pik je wat ze doet en doe je wat ze zegt. En daar ben je de rest van je leven blij mee”.  – Jan Heemskerk, auteur van Als Jan het kan, Gezond en slank voor gewone mannen.

Wendy-Walrabenstein
Auteur Wendy Walrabenstein.

Wendy Walrabensteins

Wendy Walrabensteins directiefunctie bij een internationale bank was boeiend, maar onderzoek over voeding en leefstijl vond ze nog veel interessanter.

Ze zette resoluut een punt achter haar carrière van vijftien jaar, begon met een opleiding Voeding & Diëtetiek en ging in de leer bij de wereldberoemde specialisten Campbell en Esselstyn. De passie voor een plantaardig voedingspatroon was hiermee geboren.

Op dit moment promoveert ze aan het Amsterdam UMC en werkt zij als onderzoeker bij Reade, centrum voor reumatologie en revalidatie.

Boekgegevens

  • Titel: Food Body Mind
  • Ondertitel: Rem inflammatie, blijf langer gezond en ontwikkel je eigen leefstijl
  • Auteur: Wendy Walrabenstein
  • ISBN: 9789000373703                           
  • Prijs: € 20,99
  • Verschijningsdatum: september 2020

Boek kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *