Hoe stop je met snacken

Hoe stop je met snacken?

Hoe weersta je de verleiding van een zak chips, bak ijs of reep chocola? In het boek Stoppen met snacken, reset je trek legt psychotherapeut Carien Karsten uit hoe je snackgedrag onder controle krijgt.

Stoppen met snacken

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht en drie op de vier volwassenen wil stoppen met snacken. Maar de meeste mensen lukt het simpelweg niet om cravings te weerstaan. Waarom zwichten we toch altijd weer voor dat handje paprikachips of stukje karamel-zeezout chocolade? En hoe kunnen we ons gedrag écht verbeteren? 

Emoties

Carien Karsten zet in haar boek Stoppen met snacken, reset je trek uiteen dat je eerst het emotionele systeem dat ten grondslag ligt aan je lekkere trek moet begrijpen, voordat je jouw eetpatroon blijvend kunt veranderen.

Ze maakt duidelijk hoe de biologie en psychologie van het beloningssysteem werken en hoe omgeving, ervaringen, emoties, gedachten en gewoontes eetgedrag beïnvloeden.

Jouw emotionele systeem

Door middel van een overzichtelijk model helpt ze je in kaart te brengen hoe jouw emotionele systeem in elkaar steekt. Daarna stippel je een persoonlijke route uit waarbij negatieve eetpatronen doorbroken worden.

Je maakt gebruik van snelwerkende psychologische technieken als mindfulness, EMDR, Flash, Whoosh en cognitieve gedragstherapie, die je binnen vijftien minuten leren weerstand te bieden aan je snackdrang.

Zelfhulpboek

Stoppen met snacken is een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen.

Ook is het een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden. Er staan duidelijke en originele oefeningen in, waarvan ook de wetenschappelijke achtergrond en therapeutische toepassing wordt belicht. 

Carien Karsten

Carien Karsten (1954) is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out. Ze schreef eerder onder andere de boeken Hoe swipe je een trauma wegUit je burn-out– een 30 dagenprogramma en Afkicken voor shopaholics– de emoties achter de verslaving.

Boek kopen

Boek: Stoppen met snacken geschreven door Carien Karsten.
Stoppen met snacken, Reset je trek. Auteur: Carien Karsten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *