sportvasten

Nu ook Nederlandse artsen enthousiast over Sportvasten

Het heeft even geduurd maar Nederlandse artsen omarmen nu ook, net als wetenschappers van een aantal Europese Universiteiten, de trainingsmethode Sportvasten. In de tv-uitzending ‘Dokters van Morgen’, die werd uitgezonden op NPO 1, vertelden Nederlandse en internationale wetenschappers en dokters over de gunstige en zelfs genezende effecten van vasten bij ziektes als reuma en tumoren.

Genezend effect

In Nederland staat vasten voor de wetenschap nog in de kinderschoenen maar in landen als Duitsland en Italië is vasten een door artsen erkende therapie voor een groot aantal ziekten en aandoeningen. Het genezend effect van vasten is inmiddels beter bekend bij mensen met diabetes type 2. Een steeds grotere groep mensen hoeft geen medicijnen meer te slikken door het aannemen van een gezondere leefstijl. Ook in het bestrijden van andere welvaartsaandoeningen en zelfs in sommige gevallen van kanker is bewezen dat vasten bijdraagt aan genezing.

Geduld wordt beloond

Met een enthousiaste groep coaches bouwt Fittergy Sportvasten aan een grote community van fans voor Sportvasten. Dagelijks breidt deze groep zich uit met mensen die de voordelen van Sportvasten zelf ondervinden. Waar mogelijk zijn wetenschappelijke publicaties gedeeld over het gunstige effect van Sportvasten. “Dat de aanvankelijke scepsis van Nederlandse artsen nu verdwijnt, voelt als een beloning voor al onze inspanningen van de afgelopen jaren. Sportvasten is niet vreemd of gevaarlijk; het is juist goed voor je lijf en je systeem,” aldus Remco Verkaik, de ontwikkelaar van het programma en zelf medisch bioloog.

Niet alleen afvallen

Met de support van Nederlandse artsen hoort Sportvasten niet langer thuis in de categorie diëten, of zelfs crash-diëten. Het is een gezonde manier van het resetten van je lichaam. Voor fanatieke sporters is het een makkelijke manier om je lichaam in de vetverbranding te krijgen met als voordeel dat je tijdens het presteren, niet steeds naar koolhydraten hoeft te grijpen. Dat je van Sportvasten gewicht verliest is (voor sommigen) een gunstige bijkomstigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *