Mensen lopen door het water van een kleine rivier.

Samen op pad voor een groene gezonde leefstijl

Op 8 december 2021 uur organiseert Alles is Gezondheid een webinar over de vraag hoe natuur kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de samenwerking tussen huisarts en (zorg)professionals.

Natuur

Natuur is goed voor lijf en brein: dat voelen mensen intuïtief goed aan. Wetenschap bewijst het ook: natuur stimuleert een gezonde leefstijl. Mensen gaan meer bewegen, ontspannen, ontmoeten en reflecteren als ze in de natuur zijn. En dat zet je natuurlijke herstelsysteem aan. Maar (kwetsbare) mensen gaan niet uit zichzelf de natuur in voor hun gezondheid.

Natuur op recept

Het concept Natuur op Recept kan mensen op weg helpen. Niet alleen (huis)artsen schrijven al vaker ‘natuur’ voor. Ook steeds meer praktijkondersteuners (POH), diëtisten, (fysio)therapeuten, leefstijlbegeleiders, buurtsportcoach of welzijnswerkers grijpen de natuur aan om cliënten en patiënten (letterlijk) op weg te helpen.

Webinar Programma & Sprekers

  • In het webinar neemt Buitenpsycholoog Irina Poleacov de kijkers mee in de praktijk van het buiten begeleiden en de (positieve) effecten die mensen daarvan ondervinden.
  • Iris de Vries (huisarts en voorzitter van Arts en Leefstijl) gaat in op de rol van de huisarts, het belang van de wetenschap en praktische materialen.
  • Adviseur Gezondheidsbevordering Brigit Hamburg van GGD Gooi en Vechtstreek laat zien hoe lokale samenwerking tussen de diverse betrokken professionals er bij Natuur op Recept er concreet kan uitzien.
  • Moderator is Annette Postma (netwerkadviseur bij Alles is Gezondheid). Zij ontwikkelde met Arts en Leefstijl een set materialen ‘Natuur en Gezonde Leefstijl voor de eerstelijn’ (handleiding, praktijkadviezen, patiëntenfolder).

Deelname

De (live) uitzending vanuit de studio in Amsterdam vindt plaats op woensdag 8 december 2021 van 11.00-12.15 uur.

  • Deelname is gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *