Ommetje App Erik Scherder

Vandaag al een ommetje gemaakt?

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en de Hersenstichting hebben donderdag 16 april de app ‘Ommetje’ gelanceerd. Ommetje is een activeringscampagne en is gericht op de gezondheid van de Nederlander tijdens de coronacrisis.

Het doel van de campagne is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen. De app is tijdens de huidige coronamaatregelen voor iedereen gratis te downloaden.

Ommetje maken

“Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders. Voldoende beweging verhoogt namelijk de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Samen met de Hersenstichting wil ik ervoor zorgen dat heel Nederland in beweging komt”.

Ommetje App
Ommetje is een activeringscampagne en is gericht op de gezondheid van de Nederlander tijdens de coronacrisis.

Wandelen op gepaste afstand

Ommetje is gericht op de gezondheid van de Nederlander tijdens de coronacrisis, waarbij de Ommetje-app een centrale rol speelt. Het doel van de campagne is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en meer bewustwording rondom hersengezondheid bij te brengen. Via de app verleidt Erik Scherder Nederlanders om uit de stoel te komen en – alleen of op gepaste afstand van elkaar – een ommetje van minimaal 20 minuten te maken. 

“Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Digitale beloningen

De ommetje-app stimuleert deelnemers door uitdagingen aan te gaan waar digitale beloningen aan zijn gekoppeld. Ook verstrekt de app informatie over hersengezondheid, die gebruikers meer inzicht geeft in hoe zij hun hersenen gezond kunnen houden.

Bewegen houdt mensen gezond

“Het uiteindelijke doel is om gedragsverandering te bewerkstelligen op lange termijn; een dagelijks ommetje met of zonder app”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting.

“Regelmatig bewegen houdt mensen gezond, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op verschillende hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. We roepen mensen dan ook op om vooral actief te blijven. Vooral nu”.

Downloaden

Meer informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *