#VETLASTIG bewustwordingscampagne obesitas

#VETLASTIG

Onder het motto #VETLASTIG wordt de komende weken een bewustwordingscampagne gehouden over obesitas. Op de website vetlastig.nl kan iedere Nederlander met of zonder obesitas meedoen aan een enquête en kennisquiz. Dr. Mariëtte Boon, arts en specialist in vetstofwisseling, is mede initiatiefnemer.

Test je kennis over obesitas

In twee korte video’s roepen Mariëtte Boon en Hannelore Zwitserlood, voice over en bekend van radio en tv, iedereen op om hun kennis te testen en mee te doen. 

Dr. Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling.

Dr. Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling: “Door meer kennis over ons lichaamsvet kunnen we overgewicht en obesitas beter bestrijden. Deze enquête is een geweldig initiatief om het Nederlands publiek hier meer bewust van te maken. Ook geven de resultaten van deze enquête ons duidelijkheid waar mensen met obesitas mee geholpen zijn.” 

Mythes, feiten en fabels

Net als in het TV programma ‘De slimste mens’ kunnen deelnemers op vetlastig.nl in verschillende rondes hun kennis testen over obesitas, met name over de rol van vetten, en de oorzaken en gevolgen van obesitas. Mythes, feiten en fabels kun je testen in stellingen en korte video’s gepresenteerd door Mariëtte Boon, Hannelore Zwitserlood, Floor van der Steen (ervaringsdeskundige), en dr. Eline van der Valk (internist in opleiding Erasmus MC).

Voor mensen met obesitas zijn er aanvullende vragen, waarin ze hun mening kunnen geven over bijvoorbeeld het beeld dat anderen hebben van obesitas, of vooroordelen en/of beperkingen die ze ervaren in het dagelijks leven. 

Hannelore Zwitserlood, voice over op radio en tv.

Uitkomsten #VETLASTIG

De eerste uitkomsten van #VETLASTIG worden bekend gemaakt op 4 maart 2021, Wereld Obesitas Dag. Dan presenteert Mariëtte Boon een overzicht van de kennis van de Nederlander over obesitas.

Met de inzichten kunnen we een volgende stap maken met andere deskundigen om mensen met obesitas te helpen meer begrip te krijgen en de stap te zetten naar een betere gezondheid.

Meer informatie

#VETLASTIG wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Over Gewicht, Vital10 en Goodlife Pharma, en is bedoeld voor mensen vanaf 16 jaar en ouder. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *