Mooie jonge vrouw geniet van muziek luisteren, met haar koptelefoon op.

Wat doet muziek met je?

Hoe komt het dat het ene muzieknummer je aanspreekt en het andere niet? Waarom luistert de een vooral naar de melodie en de ander juist naar de tekst? En wat zegt je muzieksmaak over je persoonlijkheid?

Producer van Prince én neurowetenschapper Susan Rogers neemt je mee op een zoektocht naar je muzikale zelf.

Susan Rogers

Susan Rogers is een van de succesvolste vrouwelijke muziekproducers van de afgelopen eeuw. Zo werkte ze onder meer mee aan verschillende albums van Prince die bekendstaan als muzikale hoogtepunten, van Purple Rain tot The Black Album.

Daarnaast doet ze als befaamd neurowetenschapper onderzoek naar muziekcognitie. Rogers speelt zelf geen enkel instrument; haar succes dankt ze aan haar talent om goed te kunnen luisteren.

This is what it sounds like

In haar boek ‘This is what it sounds like’ combineert Rogers haar kennis over muziek en het menselijk brein met verhalen over haar ervaringen en ontmoetingen in de muziekindustrie.

Ze laat zien hoe iedereen een unieke muzikale persoonlijkheid bezit, die veel verder reikt dan de voorkeur voor een bepaald genre.

Het resultaat is een muzikale en wetenschappelijke ontdekkingsreis waarin de aantrekkingskracht van muziek wordt verklaard, en je leven als luisteraar wordt verrijkt.

Afbeelding van Susan Rogers met haar nieuwe boek 'This is what music sounds like'. Dit boek heeft ze samen geschreven met Ogi Ogas.

Auteurs

Susan Rogers is hoogleraar muziekcognitie aan het Berklee College of Music in Boston. Vóór haar carrière in de wetenschap was Rogers werkzaam in de muziekindustrie en werkte ze als opnametechnicus en producer aan succesvolle albums van artiesten als Prince, David Byrne, Barenaked Ladies en vele anderen.

Ogi Ogas is neurowetenschapper met een focus op wiskunde, en de auteur van Journey of the Mind: How Thinking Emerged from Chaos. Hij was onderzoeker bij het Department of Homeland Security en aan de Harvard Graduate School of Education.

Wat zegt de muziek waar jij van houdt over jou?

Boekgegevens

  • Titel: This is what it sounds like
  • Ondertitel: Wat muziek met ons doet
  • Auteurs: Susan Rogers & Ogi Ogas
  • ISBN: 978 94 031 3721 6
  • Aantal pagina’s: 256
  • Prijs: € 24,09
Boekcover van 'This is what it sounds like' van auteurs Susan Rogers en Ogi Ogas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *