Week van Groenten en Fruit 2021

Week van Groenten en Fruit

Internationale topchefs bundelen vanaf 10 mei de krachten in de We’re Smart AcademyZe delen er hun kennis over de gezonde, ecologische keuken in webinars, handleidingen, kookboeken en Clubhouse-sessies met andere chefs, voedingsbedrijven én consumenten.

De academie schiet uit de startblokken op de eerste dag van de Week van Groenten en Fruit. Op dezelfde dag lanceert We’re Smart World, de organisatie achter de week, met de 5 Radishes Chef Clubeen exclusieve club voor de 79 beste groentenrestaurants ter wereld.

Week van Groenten en Fruit 2021

De Week van Groenten en Fruit vindt plaats van 10 tot 16 mei 2021. Zeven dagen lang worden allerlei nieuwe, creatieve initiatieven rond groenten en fruit in de verf gezet door chefs, retailers, telers, producenten, enz. Dit jaar wordt het een extra bijzondere week, omdat 2021 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Groenten en Fruit.

We’re Smart World, de Belgische organisatie achter de Week van Groenten en Fruit, is dit jaar bovendien uitgeroepen tot een van de officiële SDG “Sustainable Development Goals”-voices. Dat zijn ambassadeurs die hun schouders zetten onder de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (van het uitroeien van armoede tot de strijd tegen klimaatopwarming).

We’re Smart World – Engelstalige video, zonder ondertiteling.

We’re Smart World

We’re Smart World zet deze speciale editie van de Week van Groenten en Fruit luister bij met de lancering van de We’re Smart Academy. Topchefs uit de hele wereld geven elke maand hun plantaardige keukengeheimen prijs tijdens interactieve webinars. Fans kunnen op Club House We’re Smart Inspirations aansluiten om zich te verdiepen in de laatste innovaties en trends op vlak van gezond en ecologisch keuken.

51 kooktechnieken

De We’re Smart Academy bundelt 51 kooktechnieken voor groenten en fruit en massa’s gezonde recepten in een handleiding. De academie publiceert ook regelmatig kookboeken om zowel professionals als hobbykoks te inspireren.

Frank Fol, initiatiefnemer van We're Smart World.
Frank Fol, initiatiefnemer van We’re Smart World.

“We’re Smart World brengt mensen en bedrijven samen die bezig zijn met gezonde, ecologische en duurzame voeding”, zegt Frank Fol, De Groentekok®. “Alles begint bij onze Denk Groenten! Denk Fruit!-filosofie, die groenten en fruit radicaal centraal zetten en ze het hoofdbestanddeel van gerechten durven maken. Met de We’re Smart Academy willen we onze kennis rond gezonde, ecologische voeding delen en willen we nog veel meer mensen inspireren. Niet alleen chefs en voedingsbedrijven, maar ook consumenten.”

79 beste groentenrestaurants ter wereld verzameld in één club

Nog op 10 mei introduceert We’re Smart ook zijn gloednieuwe 5 Radishes Chefs Club: een exclusieve club van de 79 beste groentenrestaurants ter wereld, die allemaal vijf felbegeerde radijzen kregen in de culinair-gastronomische We’re Smart Green Guide.

Vijf Radijzen

Restaurants die vijf Radijzen halen, gebruiken doorheen hun volledige menu minstens twee derde groenten en fruit. Ze focussen ook op duurzame en lokale producten, springen spaarzaam om met water en energie. Alle restaurants in de 5 Radishes Chefs Club behalen een hoge mate van perfectie in creativiteit en smaakervaring. De club wordt een ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde topchefs hun visie en ideeën kunnen uitwisselen, met elkaar en met andere chefs.

Frank Fol: “We hebben de 5 Radishes Chefs Club in het leven geroepen omdat we merken dat ook topchefs nog altijd willen bijleren over de wondere wereld van groenten en fruit. We nodigen de chefs uit om in hun regio een ambassadeur te zijn. Een echt uithangbord voor de gezonde, ecologische keuken waar groenten en fruit centraal staan.”

De publicatie van de We’re Smart Green Guide die normaal gezien elk jaar in mei verschijnt, verschuift omwille van Covid-19 naar 20 september.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *