Diederik Gommers

Diederik Gommers over de coronacrisis: “De aanpak was inhumaan”

Je bent niet op deze wereld om alleen te sterven,” zegt Diederik Gommers in de BNR-podcast ‘Vraag het Gommers‘. De aanpak tijdens de eerste golf was verkeerd. Patiënten hadden geen geliefden om zich heen aan het einde van hun leven, en stierven eenzaam. De stem van Gommers breekt. In een afsluitende reeks afleveringen blikt hij terug op twee jaar coronapandemie. 

Outbreak Management Team

“De rol van het Outbreak Management Team is te politiek gemaakt,” aldus Gommers. Lastige keuzes werden doorgeschoven naar het OMT. Ook had hij de rol van dit team graag anders had gezien. Gommers is dan ook zeer kritisch in de podcast. Volgens hem dacht de politiek vooral in geld als oplossing. “Als er maar genoeg geld werd uitgegeven, dan was het wel te regelen”. Maar meer geld zorgt niet direct voor beschikbaar personeel. 

Luisteraars

Luisteraars hebben de afgelopen anderhalf jaar vragen kunnen stellen aan de IC-arts en (inmiddels) voormalig OMT lid. De komende 3 zaterdagen doet Gommers uitgebreid en zonder enige terughoudendheid uit de doeken wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld. Wat is er misgegaan en had anders gemoeten? Ook rijst de vraag of Den Haag wel lessen heeft getrokken uit deze crisis, nu weer een nieuwe besmettingsgolf dreigt. 

Drieluik

Met het drieluik sluiten Diederik Gommers en corona-verslaggever Kees Dorresteijn de serie af. Duizenden mensen hoorden wekelijks de uitspraken van Gommers in de BNR-podcast. Hij was vaak scherp en kritisch en haalde dan ook regelmatig het nieuws.

Uitzending

De eerste aflevering van de afsluitende reeks is te beluisteren op zaterdag 21 mei om 11:00 uur via BNRSpotifyApple Podcast of een van de andere podcast apps.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *