Jonge vrouw zit op een stoel en heeft een brace om haar been.

ReumaNederland collecteert voor strijd tegen artrose

In de week van 21 tot en met 26 maart kunnen de vrijwilligers van ReumaNederland eindelijk weer langs de deuren met de collectebus. De collecteweek van ReumaNederland viel twee jaar op rij in het water door de coronasituatie.

Artrose

Dit jaar staat de collecteweek in het teken van de strijd tegen artrose, de meest voorkomende vorm van reuma. Artrose treft zeker 1,5 miljoen Nederlanders en dit aantal stijgt snel. Artrose is nog niet te genezen. Daarom is geld nodig voor meer onderzoek naar behandelingen die artrose genezen.

Zonder actie wordt artrose volksziekte nummer 1

Tijd voor een offensief tegen artrose

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Als we niets doen, is artrose straks volksziekte nummer 1 in Nederland. Mensen denken onterecht dat artrose simpelweg slijtage van je gewrichten is en een aandoening die er gewoon bij hoort als je ouder wordt. Er is te weinig aandacht voor de ziekte artrose die mensen die middenin het leven staan letterlijk en figuurlijk afremt in alles wat ze willen en kunnen. De impact die artrose heeft op het leven van zoveel Nederlanders kunnen we niet accepteren. Daarom strijdt ReumaNederland voor een behandeling die artrose geneest”.

Artrose, onaangenaam

ReumaNederland gebruikt de collecteweek ook als startmoment om de bewustwording in Nederland over artrose te vergroten. Zo zal er een radio- en televisiespot te horen en zien zijn over Jill’s (29 jaar) leven met artrose en is er op www.reumanederland.nl meer terug te vinden over wat artrose voor mens en maatschappij betekent en wat ReumaNederland daar aan gaat doen. 

ReumaNederland

In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is. We investeren in baanbrekende oplossingen. We vechten voor betere behandelingen. Voor zichtbaarheid en begrip. We zetten reuma op de agenda en schuiven aan in Den Haag. Wij brengen Nederland in beweging en we stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen. Strijd mee op ReumaNederland.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *