Beeldjes Appeltjes van Oranje

Stem op je favoriete Appeltje van Oranje

Het Nederlands publiek kan vanaf maandag 11 januari stemmen op de 40 projecten die dit jaar kans maken op een Appeltje van Oranje. Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2.000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen.

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen op de kanshebbers kan tot en met 20 januari via stem.oranjefonds.nl.

Breng je stem uit via: stem.oranjefonds.nl

Thema ‘Mentale Kracht’

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen in 2021 gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Denk bijvoorbeeld aan mensen die kampen met een burn-out, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk om mee te doen. Daarom is het van onschatbare waarde dat vrijwilligers er voor hen zijn. De kanshebbers zetten zich hier, ieder op een eigen manier, hard voor in.

Enorm verschil

Alle projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje maken een enorm verschil in het leven van veel mensen. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Van de 40 kanshebbers blijven er 10 genomineerde projecten over. Het project met de meeste stemmen kwalificeert zich hier automatisch voor.

De overige projecten houden eind januari tijdens een landelijke online selectiedag een pitch voor een jury, die de negen andere genomineerden selecteert. Uit deze tien worden in het voorjaar de drie winnaars gekozen.

Koningin Máxima

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit kennis, netwerk, geld, tijd, aandacht en erkenning. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Fotocredit: Copyright Oranje Fonds

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *