Je smart phone, inbox en je eigen hoofd zitten er vol mee: informatie. Of het nu de 17 meldingen van Facebook en Instagram zijn die je voor het ontbijt al te verstouwen krijgt, of de 35 ongelezen e-mails die blijkbaar na het avondeten gisteravond je inbox nog zijn ingekropen.
Je moet er iets mee, of je wilt er in elk geval van af. Maar hoe pak je dat aan, in de informatiesamenleving anno nu?
Informatieoverload
Informatie is tegenwoordig overal en komt via verschillende kanalen binnen, waardoor een overkill vaak het gevolg is. En een mens heeft maar twee ogen, twee handen en één stel hersens om alle info te verwerken. Hoe schep je orde in deze chaos?
Ruim 2 miljoen Nederlanders ervaren een informatieoverload.
Infodetox
Karen Visser biedt met haar nieuwe boek Infodetox praktische technieken die je helpen om je focus te vergroten door selectiever te worden in wat je laat binnenkomen.
Ze helpt je beter om te gaan met deze situatie. Karen beschrijft onder meer de grote rol van de digitale technologie in dit proces, de negatieve effecten van de grote hoeveelheid informatie op ons leven en de noodzaak van een infodetox.

Dit boek geeft antwoord op vragen als: Hoe schep je orde in de chaos? En hoe doseer je die overvloed aan informatie? Door beter te selecteren wat je laat binnenkomen, kun je je focus vergroten. Daarvoor geeft Visser praktische technieken, die je dagelijks kunt toepassen.
Karen Visser-Conradi
Karen Visser (Reeuwijk) is trainer Slimmer werken en helpt bedrijven en overheidsorganisaties beter om te gaan met veranderende werkomstandigheden. Eerder schreef zij een boek over uitstelgedrag: Vandaag begin ik echt.