ANBO: prik bewoners verpleeghuizen allemaal snel én tegelijk

ANBO: prik bewoners verpleeghuizen allemaal snel én tegelijk

Bewoners van verpleeghuizen moeten zo snel mogelijk én allemaal tegelijk de boosterprik krijgen. Ouderenorganisatie ANBO vindt een herhaling van de manier waarop de vaccinatie in het voorjaar verliep, onacceptabel.

Vaccinatie

Destijds werd een deel van de verpleeghuisbewoners door een arts van de instelling zelf gevaccineerd, maar een ander deel moest daarna nog weken wachten op een prik door de huisarts. De vaccins waren er, de prikkers waren er, maar toch was een groep nog niet aan de beurt.

Dat is niet uit te leggen. ANBO kreeg veel vragen van bewoners en familie over wanneer ze nou eindelijk een vaccinatie zouden krijgen. Die onduidelijkheid en vertraging moeten dit keer worden voorkomen. De prikken in de instellingen moeten door één partij worden gegeven: óf de GGD óf de verpleeghuisarts.

Niet wachten

Gisteren waarschuwden zorgbestuurders en deskundigen in het tv-programma Nieuwsuur dat de boosterprik eigenlijk niet tot december kan wachten. Inmiddels heeft 20% van de verpleeghuizen te kampen met een coronabesmetting.

Boosterprik

Een zorgorganisatie in Gelderland zei in het tv-programma dat er in de verpleeghuizen over een week tot anderhalve week kan worden begonnen met prikken. ANBO juicht het toe als dat zou lukken. Hoe sneller, hoe beter.

De animo onder ouderen voor de boosterprik is groot. In een peiling die ANBO eind vorige maand hield, zei ruim de helft van de ondervraagde 65-plussers dat ze graag zo snel mogelijk een derde prik willen. Nog eens 40% wil de prik ook, maar zij willen ook nog wel even wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *