oog

Glaucoom: Aandacht voor sluipende oogaandoening

Van 8 tot en met 14 maart 2020 is het Wereld Glaucoomweek. In deze week vragen ervaringsdeskundigen en professionals aandacht voor de oogaandoening glaucoom en voor de risico’s daarop. Oogvereniging Glaucoom, ziekenhuizen en optiekzaken bundelen hun krachten en geven voorlichting in heel Nederland.

Glaucoom

Glaucoom is een sluipende oogaandoening die zonder behandeling kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsveld en zelfs blindheid. Omdat dit sluipend verloopt merken mensen met glaucoom hier in eerste instantie niets van.

glaucoom gezichtsveld
Vroege opsporing is belangrijk: met behandeling in een vroeg stadium kan de schade aan het gezichtsveld worden beperkt of de progressie ervan worden vertraagd. Onbehandeld kunnen glaucoom-ogen leiden tot slechtziendheid of zelfs blindheid.

Komt glaucoom in de familie voor? Laat je ogen testen!

Frans Geerts, voorzitter Oogvereniging Glaucoom: “91.000 Nederlanders weten dat ze glaucoom hebben en worden daarvoor behandeld. Maar er zijn bijna evenveel mensen die óók glaucoom hebben, zonder dat ze daarvan af weten. Daarom zeggen we: komt glaucoom bij je in de familie voor? Laat je ogen testen! Door op tijd te beginnen met behandelen (meestal oogdruppels) kan veel schade voorkomen worden”.

Waar & wanneer?

Ziekenhuizen die deelnemen aan de Glaucoomweek zijn onder andere het Maastricht UMC+, het Oogziekenhuis Rotterdam en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Ook ziekenhuizen en optiekzaken elders in Nederland organiseren activiteiten in de Wereld Glaucoomweek.

Het volledige overzicht is te vinden op: www.oogvereniging.nl/glaucoomweek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *