Vrouw met migraine drukt met haar vingertoppen op haar slapen.

Migraine, in vraag en antwoord

Ongeveer 15% van de wereldbevolking lijdt aan migraine. En toch zijn er heel wat mensen die ondanks klachten niet weten dat ze aan deze aandoening van de hersenen lijden. Die onderdiagnose zorgt er ook voor dat de effecten van migraine vaak geminimaliseerd worden.

Veel patiënten hebben een manier van leven gevonden waarmee ze hun symptomen meestal de baas kunnen, maar wanneer migraine niet goed onder controle te krijgen is, komen de vragen.

Drie neurologen bundelen 120 essentiële vragen en antwoorden in nieuw boek

Migraine in vraag en antwoord

Zoek je je antwoord op Google of bij medepatiënten, dan weet je niet altijd of die info wel klopt. Daarom beantwoorden neurologen Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen de meest gestelde vragen over migraine in hun nieuwe boek Migraine in vraag en antwoord.

Het nieuwe boek bevat naast het antwoord op 120 vragen ook de nieuwste inzichten en feiten. Denk aan de laatste nieuwe medicatie, de connectie met ASS, covid of PDS, de impact van gendertransitie of menopauze. Dit boek vormt een mooie aanvulling op hun eerder verschenen boek Migraine, alles wat je moet weten.

“De wetenschap rond migraine blijft evolueren en daarom zijn onze antwoorden niet altijd zwart-wit,” zeggen de drie neurologen, “maar we willen met dit boek vooral een hoopvolle boodschap brengen. Als je je goed laat begeleiden en behandelen, je triggers leert kennen en mijden, kan je – in afwachting van een geneesmiddel dat voor iedereen werkt – leven met migraine. Daar kan dit boek je bij helpen.”

Over de auteurs

Drs. Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen zijn neurologen met een liefde voor het menselijk brein en vooral voor de patiënt erachter. Ze beoefenen ‘algemene neurologie’, gaande van beroertezorg, dementie, bewegingsstoornissen, epilepsie, MS, slaapstoornissen tot hoofdpijn. In 2020 brachten zij hun eerste boek uit: Migraine. Alles wat je moet weten.

Boekgegevens

Boekcover van Migraine in vraag en antwoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *