dementie

Praktische adviezen over dementie

Wat kan iemand met dementie ons vertellen over mens zijn, over hoe we ons leven beter kunnen leiden en anderen met dementie kunnen helpen het beste uit hun leven te halen? 

Er wordt vaak gedacht dat mensen met de diagnose dementie weinig kwaliteit van leven overhouden. Wendy Mitchell laat ons in dit boek zien dat dit niet waar hoeft te zijn. Haar diagnose was niet het einde van haar leven, maar het begin van een nieuw leven.

Het eerste boek met praktische adviezen over dementie (van iemand die het zelf heeft)

Wat je echt moet weten over dementie

Dit boek is tegenwoordig ontzettend relevant: er zijn momenteel 290.000 mensen met dementie en 80.000 mantelzorgers in Nederland. Mitchell vertelt uit persoonlijke ervaring wat dementie met je doet en geeft praktische informatie over hoe je met een levensveranderende diagnose om kan gaan. Wat je echt moet weten over dementie is op 14 juni jl. verschenen bij Fontaine Uitgevers.

Wat je echt moet weten over dementie: Je leven houdt niet op na deze overweldigende diagnose 

Diagnose beginnende dementie

Toen Wendy Mitchell op 58-jarige leeftijd de diagnose beginnende dementie kreeg, flitsten de beelden die ze kende uit de media van mensen in de laatste stadia van de ziekte door haar hoofd. Het bekende schrikbeeld, de angst om te eindigen als kasplantje. Maar tot haar verrassing betekende haar diagnose verre van het einde van haar leven. In plaats daarvan was het het begin van een heel ander leven.

Hoopvol en praktisch

Dit boek maakt korte metten met de mythen en stereotypen en combineert op integere wijze anekdotes, onderzoek en Wendy Mitchells eigen briljante humor en wijsheid. Wat je echt moet weten over dementie is een hoopvolle en uiterst praktische gids voor alle mensen die met een levensveranderende diagnose leren omgaan, en hun dierbaren.

‘Voor degenen met dementie en iedereen die van hen houdt, is dit een boek om op te vertrouwen voor praktisch advies en een geruststelling over hoeveel kwaliteit van leven men na diagnose nog heeft.’ Financial Times

Wendy Mitchell
Wendy Mitchell, auteur van het boek ‘Wat je echt moet weten over dementie’.

Auteur Wendy Mitchell

Wendy Mitchell kreeg in juli 2014 op 58-jarige leeftijd de diagnose vroege Alzheimer. Geschokt door het gebrek aan bewustzijn over de ziekte, nam ze zich voor om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat er wél leven is na een diagnose. Haar eerste boek Somebody that I used to know werd een regelrechte bestseller in Engeland.

Ze is nu ambassadeur van de Alzheimer’s Society en ontving een eredoctoraat van de University of Bradford voor haar bijdrage aan onderzoek. Ze heeft twee dochters en woont in Yorkshire, Engeland.

Boekgegevens

  • Titel: Wat je echt moet weten over dementie
  • Auteur: Wendy Mitchell
  • Prijs: € 21,99
  • Aantal pagina’s: 256
  • Uitvoering: Paperback
  • ISBN 978 94 6404 176 7
Wat je echt moet weten over dementie, boek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *