vrouw, migraine, hoofdpijn

WHAT!-studie zoekt vrouwen met migraine

Over de rol van hormonen bij vrouwen met migraine is nog weinig bekend. Er is grote behoefte aan een betere behandeling ter voorkoming van migraine bij vrouwen. Veel vrouwen gebruiken de anticonceptiepil als behandeling, zonder dat hier duidelijk bewijs voor is.

WHAT!-studie

Uit een eerder kleinschalig onderzoek blijkt dat vitamine E mogelijk effectief is. Daarom is de WHAT! trial van start gegaan. WHAT staat voor ‘Women, Hormones, Attacks and Treatment’. Het doel van de WHAT! trial is uitzoeken of het dagelijks slikken van de orale anticonceptiepil zonder stopweek of vitamine E, het aantal dagen met migraine kan verminderen.

Onderzoek

De WHAT! trial duurt vier maanden: één maand zonder behandeling en drie maanden met behandeling (anticonceptiepil of vitamine E). Waarmee wordt behandeld wordt bepaald door loting. Tijdens het onderzoek wordt een digitaal hoofdpijndagboek bijgehouden. Daarmee kunnen we zien of het aantal dagen met migraine verandert. Het onderzoek vindt plaats in het LUMC.

Deelnemen

Voor dit onderzoek zijn we nog hard op zoek naar deelnemers. Stuur dus vooral vrouwen met migraine door die vragen hebben over hormonen en migraine. U kunt een mail sturen naar what@lumc.nl of via zorgdomein verwijzen (neurologie LUMC, o.v.v. WHAT!-studie).

Ook kunt u patiënten verwijzen naar www.whatstudy.nl voor aanvullende informatie.

1 gedachte over “WHAT!-studie zoekt vrouwen met migraine”

  1. Marijke Agterbosch

    Ik heb tussen mijn puberteit en overgang zware migraine aanvallen gekend.
    Lang niet altijd tijdens de menstruatie. Ook wel midden in de maand.
    Na de overgang is de migraine verdwenen, inmiddels 18 jaar geleden.
    Wat een feest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *