Weg door het bos tijdens de herfst

#2uurnatuur Challenge, doe je ook mee?

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) erkent eindelijk dat groen goed is voor de geestelijke gezondheid en dat is echt een gewin. Het is tijd geworden dat er beleid komt op dit onderwerp.

Groen is van levensbelang

Groen is van levensbelang, niet alleen omdat bomen ervoor zorgen dat je kunt blijven ademen, maar ook om je hoofd gezond te houden.

“Juist bij slecht weer is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan,” volgens Renske Visscher, expert Natuur en Gezondheid van IVN Natuureducatie

Natuur is een fantastische bron voor zowel fysieke als geestelijke gezondheid, die nu nog vrijwel continu over het hoofd wordt gezien.

Een herfstblad met gat in de vorm van een hart

Herfst

Juist nu, in de herfst, is het belangrijk dat mensen naar buiten blijven gaan. Het wordt buiten kouder en natter en dat zorgt ervoor dat het toch verleidelijk is om onder je dekentje op de bank te kruipen.

Door naar buiten te blijven gaan, voel je je echter veel energieker.

#2uurnatuur Challenge

Voor IVN is dat de reden om de #2uurnatuur Challenge echt goed op de kaart te krijgen. Allerlei onderzoek toont aan dat tenminste 120 minuten per week doorbrengen in de natuur ontzettend goed voor je is.

Naast fysieke fitheid zorgt het onder andere ook voor meer creativiteit, een betere concentratie en stemming.

IVN #2uurnatuur Challenge 2020

Doe je ook mee?

De 3e herfstchallenge is begonnen en al 20.000 mensen hebben zich aangemeld. Na de vorige editie van de #2uurnatuur Challenge zei bijna tachtig procent een positief effect op de gezondheid te ervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *