Emotioneel Onafhankelijk Lindsay C. Gibson

Praktische gids voor mensen die ongezien zijn opgegroeid

Als je bent opgegroeid met ouders die emotioneel onvolwassen zijn – ouders die vooral bezig waren met zichzelf, die afwijzend of extreem kritisch waren – is het moeilijk om te weten wat je wilt en waar jouw grenzen liggen.

Eenmaal volwassen heeft een kind dat ongezien is opgegroeid goed geleerd om zichzelf weg te cijferen, maar niet wat hij of zij zelf wil. En minstens zo belangrijk, wat hij of zij niet wil.

Emotioneel Onafhankelijk

In haar boek Emotioneel Onafhankelijk helpt psycholoog Lindsay Gibson je om de strategieën die jij je als kind noodgedwongen hebt aangeleerd niet meer toe te passen. 

In dit boek wordt beschreven hoe het is om op te groeien met emotioneel onvolwassen ouders, of in een relatie te zitten met een emotioneel onvolwassen persoon, en wat je daaraan kunt doen.

Als kind van verwaarlozende ouders heb je geleerd om te overleven. Gibson helpt de lezer om te gaan leven, niet alleen binnen het gezin, maar ook in de wereld daarbuiten.

Daarna verschuift de focus van begrijpen en omgaan met emotioneel onvolwassen mensen naar het versterken van de individualiteit van de lezer. Door focus te hebben op eigen groei en persoonlijke ontwikkeling worden de effecten van het opgroeien met emotioneel onvolwassen ouders teruggedraaid. 

Verspreid in het boek staan schrijfoefeningen om het zelfbewustzijn te versterken en inzicht te krijgen in persoonlijke ervaringen met emotioneel onvolwassen ouders en anderen.

Ongezien opgegroeid 

In haar eerdere boek Ongezien opgegroeid hielp psycholoog Lindsay Gibson de lezer de processen te herkennen en om zich te wapenen tegen deze processen binnen het gezin en daarbuiten. In het vervolg Emotioneel onafhankelijk gaat Gibson vooral op die buitenwereld in. 

Dit vonden lezers van Ongezien opgegroeid: “(…) het beste non-fictieboek dat ik ooit gelezen heb. Ik heb het boek aan meerdere mensen cadeau gedaan.” − Loes

“Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Het was alsof er een vlieg op de muur had gezeten als stille getuige van mijn jeugd die naar buiten toe zo geweldig leek. (…)” − Pascale

Over de auteur

Lindsay C. Gibson is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Virginia, Verenigde Staten. Naast Ongezien opgegroeid en Emotioneel onafhankelijk schreef zij meerdere succesvolle zelfhulpboeken.

Boeken bestellen

Emotioneel onafhankelijk
Ongezien opgegroeid
Emotioneel Onafhankelijk Lindsay C. Gibson
Emotioneel Onafhankelijk van auteur Lindsay C. Gibson.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *