Jonge dame rent in haar sportkleding over een brug.

Psychische klachten zijn doodsoorzaak nummer 3 in Nederland

Op Blue Monday, maandag 15 januari 2024, gaan we in heel Nederland (hard)lopen voor meer aandacht, begrip en hulp voor mensen die worstelen met hun mentale gezondheid, met name depressie. Doe je mee?

MIND Blue Monday Runs en walks

Voor de 7e keer worden er door het hele land MIND Blue Monday Runs en walks georganiseerd. Er zijn al meer dan 40 teams. Bepaal zelf de route bij jou in de buurt en vraag je vrienden, familie en collega’s om mee te lopen. De afgelopen editie deed er een recordaantal van 822 mensen mee! We hopen dat er deze editie nog veel meer mensen meedoen.

De run gaat niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat voor impact dit op mensen en hun omgeving kan hebben. En om lekker (samen) te bewegen natuurlijk! Samen vormen we door heel Nederland één team voor mentale gezondheid.

Somberheid en depressie

Somberheid en depressie staan in de top 3 van meest voorkomende psychische problemen. Bij een depressie voel je je heel erg somber of juist leeg en dat maakt het moeilijk om de dagelijkse dingen te doen en plezier te beleven. Regelmatig bewegen kan helpen om sombere gevoelens te verminderen.

Doe je ook mee?

Meedoen met de MIND Blue Monday Run is dus goed voor je eigen mentale gezondheid en tegelijkertijd ook voor die van anderen. Want door mee te doen maak je depressie beter bespreekbaar bij iedereen die je kent én haal je donaties op waarmee MIND zich kan blijven inzetten voor een psychisch gezonde samenleving.

Meld je vóór 1 december gratis aan en ontvang een MIND sportshirt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *