Psychologie-van-het-uiterlijk

Psychologie van het uiterlijk

‘Ik doe het voor mezelf’ is een veelgehoorde uitspraak van mensen die cosmetische chirurgie ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen snij den in ons eigen vlees. Doen we dat echt alleen maar voor onszelf?

Nooit eerder nam ons lichaam zo’n centrale plaats in bij de beoordeling van onszelf en anderen. Onze samenleving staat in het teken van het perfectioneren van het uiterlijk door gezond te leven, en van technologische mogelijkheden om er jonger en mooier uit te zien.

Psychologie van het uiterlijk

Hoe ons lichaamsbeeld ontstaat

Liesbeth Woertman houdt ons een spiegel voor in haar boek ‘Psychologie van het uiterlijk’. Ze maakt duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. De beelden uit de media en de mensen om ons heen beïnvloeden ons, ook zonder we dat we dat in de gaten hebben. Zonder spiegel, geen zelfbeeld.

Ze kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten om ons te leren hoe we onze ‘imperfectie’ kunnen omarmen.

“Haar boodschap: luister naar je lichaam en besef dat je mooi bent zoals je bent, met alle opgelopen kreukels en barsten van dien”.

De Volkskrant over Je bent al mooi.

Over de auteur

Prof.dr. Liesbeth Woertman (1954) is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden. Eerder schreef zij Moeders mooiste en Je bent al mooi.

Boekgegevens

  • Titel: Psychologie van het uiterlijk
  • Ondertitel: Hoe ons lichaamsbeeld ontstaat
  • Auteur: Liesbeth Woertman
  • SIBN: 9789025907914
  • Verschijningsdatum: 11-08-2020
  • Prijs: € 20,99

BOL.com: Psychologie van het uiterlijk

Psychologie-van-het-uiterlijk-Liesbeth-Woertman
Psychologie van het uiterlijk, Liesbeth Woertman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *