Nachtrust. Waarom slapen onze geest gezond houdt.

Waarom slapen onze geest gezond houdt

Slapen is zonder twijfel de belangrijkste activiteit in ons leven. Slaap houdt ons fit en gezond, en zorgt ervoor dat we functioneren. Wat echter niet iedereen weet, is dat slaapproblemen ook vaak gepaard gaan met mentale stoornissen zoals angst, depressie en psychose.

Waarom is slaap zo essentieel voor ons mentale welzijn? En als het zo belangrijk is dat we uitrusten, waarom dromen we dan zo levendig?

Mentale stoornissen

Tijdens de pandemie werden wachtlijsten voor hulp bij mentale stoornissen zienderogen langer. Wat veel mensen niet weten is dat een behandeling van de slaapproblemen die gerelateerd zijn aan deze stoornissen vaak al grotendeels een oplossing kan bieden.

Het boek voor iedereen die wil weten waarom we slapen en dromen, hoe we dat doen en wat het ons oplevert.

Boek ‘Nachtrust’

In Nachtrust ontrafelt psycholoog en slaaponderzoeker Dalena van Heugten het mysterie rondom de invloed van slapen op ons mentale welzijn.

In heldere stijl duidt ze de functies van slapen en dromen aan de hand van fascinerende praktijkvoorbeelden en toont ze de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen waar zij en haar collega’s van over de hele wereld aan werken.

Een wervelend boek vol nieuwe inzichten over het fundamentele belang van slapen en dromen.

Het boek is vanaf 26 augustus 2021 te koop bij o.a. BOL.com.

Dalena van Heugten 

Dr. Dalena van Heugten is psycholoog aan Maastricht University, waar ze promoveerde op dissociatie en slaap. Aan de University of Oxford deed ze haar onderzoek in een slaaplaboratorium.

Naast haar schrijverschap verbindt ze wetenschappelijk onderzoek met klinisch onderwijs en de klinische praktijk.

Nachtrust. Waarom slapen onze geest gezond houdt. Dalena van Heugten.
Dr. Dalena van Heugten, auteur van het boek ‘Nachtrust. Waarom slapen onze geest gezond houdt’. De omslag van het boek is een ontwerp van Riesenkind. Foto van Dalena van Heugten is gemaakt door Keke Keukelaar.

1 gedachte over “Waarom slapen onze geest gezond houdt”

  1. ben zeer geinteresserd in het boek Nachtrust. Het is voor mij altijd een mysterie geweest waar onze dromen vandaan komen en wat ze kunnen betekenen. en daarbij komt nog waarom ze ons gezond houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *