allergenen

Tekening van een bord met een mes en vork op een rode achtergrond. Mes en vork liggen gekruist op het bord, ter waarschuwing voor voedselallergie.

Allergie-informatie op voedseletiketten

Per 1 januari 2024 heeft Nederland een nieuw allergenenbeleid. Er zijn blootstellingsnormen vastgesteld en de regels voor het waarschuwen op het etiket voor mogelijke (onbedoelde) aanwezigheid van stoffen die allergie kunnen veroorzaken (allergenen) zijn aangescherpt. Hiermee zal de aan- en afwezigheid van een waarschuwing voor de allergische consument aanzienlijk betrouwbaarder worden. Uiterlijk 1 januari 2026 […]

Allergie-informatie op voedseletiketten Meer lezen »

Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel

Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel

De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. Allergenen zijn stoffen in levensmiddelen waar

Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel Meer lezen »