zoutconsumptie

Goed of zout

Goed of Zout? Nederlanders eten nog steeds te veel zout

Ongeveer 85% van de Nederlanders krijgt te veel zout binnen, vaak zonder het zich te realiseren. Alledaagse producten uit de supermarkt bevatten veel meer zout dan mensen vaak denken. Vleeswaren, kant-en-klare vleesvervangers, kaas, sauzen, smaakmakers en bewerkt vlees dragen in grote mate bij aan de te hoge gemiddelde zoutinname. Wanneer mensen deze producten minderen, wordt …

Goed of Zout? Nederlanders eten nog steeds te veel zout Lees verder »

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout.

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout

Alledaagse producten zoals bewerkt vlees en vleesvervangers bevatten veel zout. Gemiddeld bevatten ze bijna een kwart van de dagelijkse hoeveelheid zout die nog gezond is voor de nieren. Binnen de producttypes is daarbij een enorme variatie van het zoutgehalte. Genoeg mogelijkheden dus om het zoutgehalte van bewerkt vlees en vleesvervangers te verminderen. Dat blijkt uit …

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout Lees verder »

Zout eten Zoutvaatje

Neem jij je gezondheid met een korreltje zout?

Bijna alle Nederlanders eten te zout, maar ik niet. Dat denkt het merendeel van de Nederlanders, blijkt uit marktonderzoek in opdracht van de Nierstichting. In werkelijkheid krijgt ongeveer 85% van de mensen in Nederland te veel zout binnen. Om mensen bewust te maken van hun eigen zoutinname lanceert de Nierstichting de campagne ‘Neem jij je gezondheid met …

Neem jij je gezondheid met een korreltje zout? Lees verder »